Logo
Printaj ovu stranu

Životna tragedija Koke iz 'Boljeg života' zamalo je slomila

Životna tragedija Koke iz 'Boljeg života' zamalo je slomila

Ulogom Koviljke Koke Stanković u 'Boljem životu' glumica Jelica Sretenović ušla je u domove obitelji širom Jugoslavije, a najšira javnost pamti je po 'Koki' i danas. No, daleko od toga da je samo ta uloga bila za anale, Jelica Sretenović toliko je plodna glumica da je zaista teško sve njezine uloge pobrojati. Početkom ožujka proslavila je svoj 65. rođendan, ali i više od 40 godina bavljenja glumom, svojom velikom životnom ljubavi.

IZVOR: 100POSTO.HR

Najmlađa studentica beogradskog Fakulteta dramskih umjetnosti


Ostalo je, naime, zabilježeno u analima Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu da je Jelica jedna od najmlađih studentica koju su ikad imali. Naime, primljena je na Akademiju sa svega 16 godina, u generaciji s Tanjom Bošković i Milanom Štrljićem. Prva uloga stigla je 1975. godine, kada je zaigrala u 'Živim vezama'. Uslijedile su uloge, nizala ih je svake godine.

Osamdesete su bile Jeličine zlatne godine, igrala je svake godine u nizu serija i filmova, tri do četiri produkcije bile su svake godine iza Jelice. Treba uzeti u obzir i tehnologiju te produkcijske uvjete snimanja tada pa je iz ovakve perspektive njezina radna etika još impresivnija. Nesretnih devedesetih također je radila, iako nešto manje. A nakon što je snimila 1999. godine seriju 'Kod male sirene', Jelice u glumačkom smislu nije bilo tri godine.

Svemu je kumovala velika obiteljska tragedija i očito joj je trebalo vrijeme da se oporavi i nastavi sa životom. Nije je život mazio ni dotad, djetinjstvo je provela uz samohranu majku, otac ih je napustio kada je Jelica bila dijete. Školovala se, vrlo rano upisala Akademiju, a brzo upoznala i ljubav svog života. Sa svega 19 godina Jelica je, tijekom studija, upoznala pravnika Miloša Mišu Sretenovića. Ostala je trudna te rodila kćer Anu, a dva mjeseca kasnije i diplomirala. Do 20. je imala i supruga, i diplomu i dijete. Uslijedio je, kao što smo naveli, karijerni uspjeh.

Ostala udovica sa svega 45 godina i više se nije udavala...
Jedanaest godina nakon što je rodila svoju Anu, na svijet je stigla i kćer Olja. Činilo se da uspješna glumica ima sve, a onda se dogodila tragedija. Njen voljeni suprug, čovjek uz kojeg je bila od svoje 19. godine, preminuo je od srčanog udara, i to baš na njihovu 25. godišnjicu braka. Bilo joj je 45 godina, i ostala je udovica. I tada je u pomoć uskočila 'stara prijateljica'. Gluma, koja ju je uzela dok je bila dijete i pohađala dramske satove. Posao, projekti su je spasili. Nakon suprugove smrti dobila je ulogu u filmu 'Zona Zamfirova', a potom i predstavi 'Umrla je gospođa'.

Posložila se i nastavila graditi karijeru te odgajati dvije djevojčice koje je dobila u braku sa suprugom. Dobila je već i unuka, kojem su nadjenuli ime Miloš i tako odali počast voljenom suprugu i ocu. Njezine kćeri zasnovale su obitelji i odrasle su, a Jelica glumi i dalje. Novu ljubav dosad nije našla, nakon odlaska supruga u potpunosti se orijentirala na posao i svoje kćeri.

Medij

Copyright © 2015. BH Magazin Developed by Senoworks Ent. All Rights Reserved.