TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Blažević: Ne možemo cijeli život biti ni komunisti ni fašisti

  • Objavljeno u Sport
Blažević: Ne možemo cijeli život biti ni komunisti ni fašisti

Bivši selektor nogometne reprezentacija Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević bio je gost Pressinga sa Sandrom Križanec.

Kako sad gledate na HDZ?

Ja sam volio predsjednika Tuđmana i volim ga, on je za mene povijesna ličnost i to će ostati, nema dvojbe. Što više vrijeme odlazi, više dobiva na kredibilitetu. Zašto volim Plenkovića? Jer ima isti kredibilitet. Nitko ne može Plenkoviću reći "a kad si ti ono", on je jedan pravični, inteligentni, ekstremno inteligentni, zato i nije napravio ništa što bi mu se moglo zamjeriti i predstavlja nas u svijetu na savršen način. On će sigurno sve izdržati, jer ima intelektualni kapacitet dobronamjerni i ući će u povijesti kao jedan od najvećih lidera Hrvatske.

Što mislite o predsjednici?

Ja joj se moram ispričati zbog svoje izjave. Kad je ušla u svlačionicu nakon famozne pobjede Hrvatske, ja sam rekao da je to neprimjereno, onda vidim Nijemci, Švicarci, ona je cijelu Europu svojom spontanošću i svojim navijanjem osvojila. Reći ću vam jednu tajnu. Ja i Dalić smo se zagrlili i dali ruke da ćemo ginuti za Kolindu da bude ponovno predsjednica i pozvat ćemo raju da joj daju glas.

Što kažete na uzvik Joea Šimunića, kad mu je stadion vratio kad je uzviknuo "Za dom"?

Nogometna raja, publika, opozicija su i samo čekaju kad će se nešto napraviti. Napravili smo od toga jednog velikog bauka i dogodilo se to da je Thompson bio prekinut u svojoj pjesmi kad je hrvatska reprezentacija došla i tko god je to učinio, ja mu to zamjeram, jer su ga reprezentativci zvali da dođe. Zamjeraju mu pozdrav Za dom spremni, a što to znači, taj pozdrav Za dom spremni?

Jesmo li to previše politizirali?

Apsolutno. To nas i koči u razvoju koji možemo postići.

Kako komentirate napad u Splitu na vaterpolistu Crvene zvezde?

To je strašno. Ja sam osjećao takvu nelagodu u sebi kad sam čuo za to, jer ja kad odem u Beograd, svi me pozdravljaju i zovu na piće. Trebamo biti svjesni da smo izvojevali svoju slobodu jer smo bili prisiljeni da se moramo boriti, ali sad kad je to gotovo, ne možemo cijeli život biti ni komunisti ni fašisti.

IZVOR: N1.BA

senoworks