TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Rukometaši u baražu: Fantastična BiH na krilima odbrana Burića savladala Švicarsku 21-15

  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Rukometaši u baražu: Fantastična BiH na krilima odbrana Burića savladala Švicarsku 21-15

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u Tuzli u odlučujućem meču protiv Švicarske te je izborila plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine.

Zmajevi su u dupke punom Mejdanu, u jednoj uzavreloj i fenomenalnoj atmosferi pobijedili selekciju Švicarske rezultatom 21:15 (11:6).

Rukometaši BiH su prvih 30 minuta odigrali fantastično, naročito u odbrani. Najbolje to pokazuje činjenica da su Švicarci za poluvrijeme postigli samo šest golova (11:6). Krivac je i fenomenalni Benjamin Burić, koji je u prvom dijelu odbranio devet lopti.

Pokušavali su Švicarci na razne načine probiti naš bedem, ali to im se više obilo o glavi, nego što je donijelo koristi. Znali su igrati i sa sedam igrača, bez golmana, pa je svaka greška kažnjena kontranapadom i golom. Istakao se Alen Ovčina koji je sjajno trčao kontre i u prvom dijelu pogodio četiri puta, a Panić je dao gol manje.

 

Drugo poluvrijeme počelo je tvrdom igrom sa obje strane. Viđen je samo po jedan pogodak, što je naravno išlo na ruku bh. timu.

Burić je nastavio gdje je stao u prvom dijelu i zatvorio sve prilaze svome golu.

U 38. minuti smo prvi put na utakmici imali šest golova razlike (13:7). Švicarci su nakon toga napravili seriju 4:0 pa je u 45. minuti bilo 13:11. BiH je za 15 minuta postigla samo dva gola.

Devet minuta prije kraja meča Švicarska je stigla na samo jedan gol zaostatka (16:15).

U 53. minuti bilo je 17:15 za rukometaše BiH. Timovi su rizikovali, pa su uglavnom napade gradili sa sedam igrača.

 

Panić je golom u 55. minuti vratio Zmajevima tri gola razlike (18:15), a Burić u istoj minuti 18. odbranom možda i prelomio ovaj meč.

 

VIDEO OVDJE

FAKTOR.BA

Medij

senoworks