TL PreporuciBanner 670x90 Animated 15.02

Koliko je orgazama optimalno za zadovoljstvo vezom?

Koliko je orgazama optimalno za zadovoljstvo vezom?

Koliko ste zadovoljni vezom i partnerom uvelike ovisi i o kvantiteti i kvaliteti orgazama koje doživljavate. Ili barem tako tvrdi nedavno provedeno istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu ''The Journal of Sexual Medicine''. Ono je provedeno na 85 parova, u dobi od 20 do 40 godina. Svi parovi su bili u dugim vezama te živjeli zajedno u prosjeku 5 godina. Partneri su se za potrebe istraživanja morali odvojiti te otkriti detalje o zadovoljstvu svojom vezom te seksualnim zadovoljstvom u istoj. Pitanja su podrazumijevala to koliko ih partner razumije u seksu, što najčešće rade u spavaćoj sobi i koliko često doživljavaju orgazam.

Rezultati su potvrdili ono što već zapravo i znamo, a to je: što više orgazama, to je veće zadovoljstvo vezom. Ženska sreća u vezi povezana je sa češćim orgazmima i manje čestom masturbacijom. Također, veća seksualna kompatibilnost parova vodila je i do većeg zadovoljstva odnosom, ali i više orgazama. Čak je i seksualno zadovoljstvo muškaraca bilo veće ukoliko njihova partnerica ima više orgazama. Drugim riječima, ženski orgazam prilično je važan kada je u pitanju sreća i zadovoljstvo odnosom te kompatibilnost u spavaćoj sobi.
No, istraživači ističu kako su ovi rezultati korelacijski. Više orgazama može povećati zadovoljstvo vezom ili sretna veza može povećati broj orgazama. Isto tako,  muškarci mogu biti seksualno zadovoljniji kad njihova partnerica ima češće orgazme ili će se više potruditi oko njezinih orgazama kad su više seksualnije zadovoljniji.
Photo credit: Profimedia
 
Cosmopolitan.hr

Marketing

 

  cinestarskola liderstvafotbhmbhmagazin